Pohja:
250 g digestivekeksejä
100 g voita ,
Täyte:
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
3 banaania
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
1–2 rkl sokeria
Päälle:
Päälle:
kaakaojauhetta tai banaaniviipaleita
Irrota maitotölkistä etiketti. Laita koko avaamaton tölkki kattilaan kiehuvaan veteen, niin että tölkki on veden peitossa. Keitä miedolla lämmöllä noin 3 tuntia. Lisää kattilaan vettä keittämisen aikana.
Murenna keksit hienoksi ja sulata rasva.
Sekoita ainekset yhteen.
Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle leivinpaperi.
Painele keksiseos tiukasti vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Laita jääkaappiin kovettumaan.
Kun maitotölkkiä on keitetty noin 3 tuntia, ota se pois kattilasta ja anna hieman jäähtyä. Avaa tölkki: maito on kiehunut toffeeksi. Sekoita toffee ja kaada kovettuneen pohjan päälle. Laita jälleen jääkaappiin.
Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Viipaloi banaanit.
Irrota pohja varovasti veitsen avulla vuoasta. Lado banaaniviipaleet kinuskin päälle. Lusikoi banaanien päälle kermavaahto.
Sihtaa kaakaojauhetta kakun pintaan vasta juuri ennen tarjoilua.
Irrota maitotölkistä etiketti. Laita koko avaamaton tölkki kattilaan kiehuvaan veteen, niin että tölkki on veden peitossa. Keitä miedolla lämmöllä noin 3 tuntia. Lisää kattilaan vettä keittämisen aikana.
Murenna keksit hienoksi ja sulata rasva.
Sekoita ainekset yhteen.
Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle leivinpaperi.
Painele keksiseos tiukasti vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Laita jääkaappiin kovettumaan.
Kun maitotölkkiä on keitetty noin 3 tuntia, ota se pois kattilasta ja anna hieman jäähtyä. Avaa tölkki: maito on kiehunut toffeeksi. Sekoita toffee ja kaada kovettuneen pohjan päälle. Laita jälleen jääkaappiin.
Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Viipaloi banaanit.
Irrota pohja varovasti veitsen avulla vuoasta. Lado banaaniviipaleet kinuskin päälle. Lusikoi banaanien päälle kermavaahto.
Sihtaa kaakaojauhetta kakun pintaan vasta juuri ennen tarjoilua.
(hs.fi)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti