maanantai 18. helmikuuta 2013

Lumikukat

 

Lumikukat

6 annosta

Valkosuklaakupit

200g valkosuklaata

Riisiherkku

1/2dl vettä
1/2dl puuroriisiä
3dl kookosmaitoa
1/4dl sokeria
ripaus suolaa
1 liivatelehti
1dl vispi- tai kuohukermaa
1/2 limetin mehu

Luumu-rusinakompotti

1 1/2dl vettä
1dl fariinisokeria
1dl kuivattuja luumuja
1/2dl rusinoita
1/2dl mantelirouhetta
1 limetin kuori ja mehu

Valmista valkosuklaakupit. Leikkaa tuorekelmusta 6 reilun
kokoista palaa. Varaa valmiiksi pyöreäpohjaisia jälkiruokakulhoja 6kpl.
Sulata suklaa. Levitä suklaa kelmulle 10-15cm ympyröiksi.
Anna niiden jähmettyä hiukan. Nosta kelmu suklaineen jälkiruokakupin sisälle.
Nosta astiat jääkaappiin ja anna suklaan jähmettyä kunnolla.
Kovettunut suklaakukka on helppo nostaa kupista kelmun avulla.

Valmista riisiherkku. Kuumenna vesi ja riisi kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa.
Keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
Lisää kookosmaito ja keitä sekoitellen 30-40minuuttia, kunnes puuro on kypsää.
Mausta sokerilla ja suolalla. Anna jäähtyä.

Valmista kompotti. Mittaa kattilaan vesi ja fariinisokeri.
Keitä noin 15minuuttia, kunnes neste muuttuu siirappimaiseksi.
Lisää muut aineet. Anna jäähtyä ja maustua ainakin tunti.

Liota liivatetta kylmässä vedessä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Liuota liivate kuumennettuun limettimehuun.
Kaada liivateseos ohuena nauhana jäähtyneeseen riisipuuroon koko ajan sekoittaen.
Nostele sekaan kermavaahto. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti.

Kokoa jälkiruoka. Irrota valkosuklaakupit kelmusta ja aseta lautasille.
Nosta kuppiin nokare riisiherkkua ja päälle kompottia.

VINKKI! Itse käytin jälkiruokakuppien sijaan muffinssipeltiä suklaakukan tekoon.
 
Maku 6/2010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti